Fra kontor til kontorer

Bygningen er opført som økonomibygning for Københavns Flydedok & Skibsværft, der dengang lejede det meste af øen Bjørnsholm. Med sine 2.853 m² fordelt på 3 etager, er det én af ejendomsselskabets største bygninger, der bl.a. har en unik tagkonstruktion – et limtræskonstrueret spanteloft, som var det første i verden af sin slags. Dengang valgte man samtidig at sømme træet sammen, da man ikke var sikker på om datidens lim ville holde alene, men senere blev metoden ganske udbredt, og bruges i dag i sportshaller verden over.

Københavns Flydedok & Skibsværft blev i 1927 overtaget af Burmeister & Wains Maskin- og Skibsbyggeri, bedre kendt som B&W, som dermed også overtog bygningen og i årene efter brugte den som lager.

Da B&W’s lejeaftale ophørte, istandsatte ejendomsselskabet bygningen til virksomheden Plumrose, der bl.a. brugte stueetagen som vandkølet lager af smør til eksport til England, og de øvrige etager til reklameafdeling og lager af uafkølede ting.

I dag er bygningen delt op i flere lejemål, og huser ca. 10 forskellige virksomheder i forskellige brancher og størrelser, der alle nyder godt af de dejlige lokaler med højt til loftet.

Oplysninger

  • Areal: 2.853 m²
  • Opført: 1912
  • Adresse: Strandgade 66 – 70

Placering på pladsen

wpe_bygd

Hør mere om dette lejemål