De gamle værftshaller

De to sammenbyggede haller er opført af Københavns Flydedok & Skibsværft i 1912, på baggrund af en 60-årig lejekontrakt af grunden med Wilders Plads Ejendomme. Bygningerne er, som nogle af de første i Danmark, opført i armeret beton, og skulle bruges som jernstøberi for værftet. Her støbte man store fundamenter til motordele og enorme skibsskruer mv., der fragtedes rundt via de to indendørs kraner, der hver kunne løfte 50 tons.

Sammen med resten af værftet, overtog B&W i 1927 bygningerne og maskinerne til samme brug som hidtil. Umiddelbart inden anden verdenskrigs udbrud blev ejendommen omlagt til svejsehal, hvorefter alt produktion imidlertid stod stille, og bygningen lå ubrugt hen. Efter krigen omdannedes lokalerne igen, denne gang til produktion af verdens største turboladere, der brugtes i de store dieselmotorer.

Da B&W i 1960’erne forlod området blev ejendommen ombygget af Wilders Plads Ejendomme, bl.a. ved indlæggelse af tre etagedæk, der idedelte de store haller i mindre rum, hvilket gav mulighed for indretning af de dejlige lokaler i bygningen, som de eksisterer i dag.

Oplysninger

  • Areal: Hhv. 3.830 og 1.440 m²
  • Opført: 1912
  • Adresse: Wilders Plads 8

Placering på pladsen

wpe_bygc

Hør mere om dette lejemål